McTIMONEY DYREKIROPRAKTIK

Navnet McTimoney stammer fra manden der skabte denne kiropraktikform. John McTimoney udviklede i 1950'erne sin teknik til, udover mennesker, at omfatte dyr. 

UDDANNELSEN foregår på McTimoney collegeof chiropractic i Oxford som er varetaget af Cardiff universitet. Studiet er idag det eneste universitets-studie i  Europa hvor der bliver undervist i kiropraktik på dyr.

Dette dybdegående studie (Post-Graduate Degree) resulterer i at de eksaminerede McTimoney dyrekiropraktorer er blandt de få i Europa der er kvalificerede til at udføre kiropraktik på dyr.

McTimoney metoden er en skånsom, ikke invaderende, kiropraktisk terapi, der søger at genskabe den mest optimale balance i dyrets muskel- og skelet system og derved forbedre bevægelse, sundhed og præstation. Målet med terapien er at bibeholde en sund rygsøjle og derved sikre et velfungerende nervesystem.

Dyrene nyder ofte denne form for behandling da der bruges blide med meget effektive justeringsteknikker. Der opstår ikke voldsomme vrid under behandlingen og dyrets krop samarbejder derfor lettere med større effekt til følge. McTimoney teknikken kombineres med bindevævsmassage, organ massage samt behandling med "stimmeren". Dette er en maskine der via effektive og behagelige impulser løsner spændinger og låsninger i kroppen.